Σχεδιαστικά Πρότυπα Σελίδων

Responsive Design

Το Responsive Design των σελίδων απαιτεί έναν πολύ διαφορετικό τρόπο σκέψης σχετικά με τη διάταξη, στο να είναι τόσο προκλητική, όσο και συναρπαστική. Η τέχνη της διάταξης ήταν ήδη αρκετά σύνθετη για χρόνια, όμως καθώς τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, οι διατάξεις γίνονται όλο και πιο προσαρμοστικές στις συσκευές.

Θα εξετάσουμε μερικά ενδιαφέροντα σχεδιαστικά μοντέλα που υλοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται από σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.Το πρώτο μας σχεδιαστικό μοτίβο ιστοσελίδων χρησιμοποιεί τρεις απλές και μεγάλες περιοχές περιεχομένου που, χωρίζονται από παχιές γραμμές. Η ίδια η αρχική κατάσταση είναι αρκετά ευπροσάρμοστη και μπορεί να διατηρηθεί καλά κάτω από μια αρκετά έντονη μείωση του πλάτους.


Οι συλλογές μικρογραφιών είναι ένα αρκετά δημοφιλές μοτίβο σχεδίασης, που επικρατεί εδώ και καιρό στο διαδίκτυο. Αυτές τις μέρες οι σχεδιαστές τους διατηρούν συνήθως ελάχιστα: απλά ορθογώνια διατεταγμένα ομοιόμορφα σε ένα συμπαγές υπόβαθρο. 


Αυτό το σχεδιαστικό μοιάζει αρκετά με τη διάταξη της συλλογής, αλλά είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς την επισήμανση συγκεκριμένων στοιχείων και όχι στην επισήμανση των πολλών. Στο παράδειγμα εδώ χρησιμοποιούνται τέσσερα χαρακτηρισμένα αντικείμενα, αλλά είναι εξίσου δημοφιλές, να δείτε τρία αντικείμενα αντ 'αυτού.


Αυτό, είναι ένα από τα πιο περίπλοκα σχεδιαστικά μοτίβα. Η κορυφή της διάταξης διαθέτει μερικά μεγάλα στοιχεία που τραβούν την προσοχή και παρουσιάζουν την αρχή. Το επόμενο τμήμα χωρίζεται σε τρεις στήλες.

Η κοινότητα του Σχεδιασμού Ιστοσελίδων έχει περάσει αρκετό καιρό μελετώντας και συζητώντας για τις τεχνικές πτυχές και τις μεθοδολογίες των σχεδιαστικών μοτίβων.


1 Αστέρι                             2 Αστέρια                              3 Αστέρια                             4 Αστέρια                             5 Αστέρια
Σχόλια